Tunn plastfilm för bageri

Sammanfattning
För ökat stöd av kundernas behov av spårbara serienummer, sökte flexografitryckaren och förpackningskonverteraren Bison Bag en direkt primärlösning för förpackningsmärkning som klarade tillfälliga körningar och hantering av berörda data. Matthews Marking Solutions implementerade en underhållssnål termisk bläckstråleskrivare med patronbaserad huvudbläckbehållare som styrs via MPERIA®-plattformen. Med denna lösning hanteras meddelanden, systemstyrning och anslutning till Bison Bags ERP-system från en och samma plats.

Matthews lösning
Matthews rekommenderade att ersätta CIJ-systemen med fem lättanvända termiska bläckstråleskrivare (TIJ) L12 i VIAjet™ L-serien med 0,5-tums skrivhuvuden med huvudbehållare för bläck vid varje produktionslinje. Skrivarna, som är patronbaserade och matas av ABIS-leveranssystemet (Active Bulk Ink Supply) i 1-literssteg märker variabla data med högre upplösning (600 x 600 punkter per tum) än CIJ-skrivare för maximal tydlighet. VIAjet™ L-seriens skrivare hanteras och styrs av MPERIA®, Matthews automatiseringsplattform för märkning och kodning. Detta gör att meddelandet kan ändras för varje skrivare från en plats via ett 12-tums grafiskt användargränssnitt (GUI) med pekskärm. Med MPERIA® kan märkning göras på flera språk. Det går att skapa, välja och skriva ut meddelanden utan att någon särskild operatörsutbildning krävs. Vidare stöder MPERIA® alla framtida expansioner med enkel hantering av ytterligare skrivhuvuden eller produktionslinjer som läggs till vid behov.

Resultat
Med det nya Matthews MPERIA®-drivna TIJ-systemet i VIAjet™ L-serien kan Bison Bag nu erbjuda individuell produktserialisering som stöder kundens behov av spårning om ett problem skulle uppstå. Oanvänd inventarier och produkter i fältet kan snabbt identifieras och isoleras, vilket sparar tid och pengar samt minimerar omarbetningar och begränsar antalet produkter som återkallas till hundratals istället för potentiellt tiotusentals. Med ABIS-systemet för högvolymleverans är de enda underhållsbehovet för VIAjet™ L-seriens skrivare ett rutinmässigt byte av bläckpatron och flaska för påfyllning av bläck (en process som tar cirka 30 sekunder) samt en rengöring då och då. ABIS på 1 liter levererar en utskriftskapacitet på 3,6 miljoner märkningar före byte, vilket ger en uppskattad sänkning av kostnaderna för Bison Bags förbrukningsvaror med cirka 20 %. Förutom att avsevärt minska de dagliga underhållskostnaderna behövde de inte längre ett underhållskontrakt för skrivarna, vilket sparar dem ytterligare 5 000 USD per år. För långhelger eller tillfälliga utskriftsstopp är L-seriens bläckpatron utrustad med ett lufttätt lock som förseglar skrivmotorn och skyddar mot uttorkning och kontaminering.u00a0BEftersom alla skrivare i VIAjet™ L-serien hanteras och styrs av MPERIA® driver nu Bison Bags skiftledare nu alla fem produktionslinjerna samtidigt från en central plats. Var och en kan ställa in batchkoden för varje påsmaskin lokalt eller via VNC (Virtual Network Computing), vilket möjliggör fjärrreplikering av styrenheten på trådlösa surfplattor eller mobiler. Skiftledarna kan ändra, redigera eller visa vad som markeras på varje linje från sina fjärranslutna enheter. Nästa steg för Bison Bag är att integrera MPERIA® med sitt ERP-system för automatisk påfyllning av alla data som behövs i märkning (batchkod, maskinnummer och datum). Detta gör det möjligt för skiftledarna att bara välja ett meddelande istället för att skapa det för varje produktionsorder.