Märkningslösningar för papper och kartong

Öka kvaliteten och minska kostnaderna med underhållssnåla kodningslösningar för förpackningar.

Vi tar gärna emot ditt meddelande

Etiketterings- och märkningslösningar för förpackningsindustrin

Kartonger i olika utföranden lämpar sig för ett stort antal olika varor som primär-, sekundär- eller fraktförpackningar. Både konsumtionsvaror och industrivaror kan tillförlitligt förpackas i kartonger. Vi erbjuder robusta och underhållssnåla bläckstrålemärkningssystem samt märkningssystem för olika produktions- och förpackningsbehov.

 

Vilka krav måste märkningssystemen uppfylla inom förpackningsindustrin?

Varje produkt kräver en skräddarsydd förpackning som kan variera stort i fråga om utformning. Kraven omfattar bl.a. följande:

  • Olika kartongstorlekar på en och samma produktionslinje
  • Olika ytbehandlingar
  • Skillnader i papperskvalitet

För de olika ytbehandlingarna och skillnaderna i papperskvalitet hittar du garanterat rätt bläck för din förpackning i vårt specialutvecklade bläcksortiment. Detta säkerställer alltid att den tryckta bilden uppfyller dina kvalitetskrav.

Det korrekta utskriftsavståndet mellan våra etikettsystem och kartongerna i olika storlekar kan uppnås dynamiskt med hjälp av individuella styrskenor. Vårt märkningssystem känner också igen kartonger av olika höjd helt automatiskt och märker dem tillförlitligt på olika höjder.

 

Vilket märkningssystem för wellpappkartonger passar din tillämpning?

Med märkningslösningarna för wellpappförpackningar kan en mängd olika tryckbilder återges. Vi har sammanställt några exempel på tryckbilder, som en översikt.

Märkning med hög upplösning på wellpapp med piezo-bläckstråleteknik

Våra piezo-bläckstrålesystem i MPERIA® T-serien är idealiska för att skriva ut grafik, logotyper eller bilder i hög upplösning på kartongförpackningar. Ytterförpackningar vinner på omedelbar igenkänning.

Våra bläckstråleskrivare i MPERIA® T-serien är också idealiska för högupplöst märkning med liten text på flera rader. All produktinformation kan visas i en enda tryckt bild. Om uppgifterna ändras kan de uppdateras på några sekunder via vår MPERIA®-styrenhet.

Direkt kartongutskrift gör att du slipper förtryckta kartonger och kan frigöra lagerutrymme.

 

Exempel på tillämpningar:

+ Logotyper och grafik i hög upplösning
+ Märkning med liten text på flera rader
+ Maskinläsbara streckkoder

Till piezo-bläckstråleskrivare

 

Högupplöst utskrift med liten text på vikkartonger med termisk bläckstråleteknik

Letar du efter en lösning för en- eller flerradig märkning av viklådor, papper eller kartonger? Vårt termiska bläckstrålesystem med hög upplösning, MPERIA® L-serien, lämpar sig utmärkt för dessa tillämpningar. Exakta märkningar kan appliceras på ett tillförlitligt sätt i höga hastigheter.

L-serien har patroner och är enkel att underhålla och använda. Patronen med integrerat skrivhuvud kan bytas ut på några sekunder. Vid hög bläckförbrukning rekommenderar vi vårt ABIS-bläckförsörjningssystem.

Exempel på tillämpningar:

+ Märkning med liten text i flera rader
+ Maskinläsbara streckkoder och datamatriskoder
+ Logotyper och grafik på små ytor

Till termiska bläckstråleskrivare

 

Märkning med stor text på wellpapp med vårt drop-on-demand-utskriftssystem

MPERIA® V-serien, som bygger på drop-on-demand-teknik, är ett robust och flexibelt utskriftssystem. Med V-serien kan du göra mycket stora märkningar. Genom att kaskadkoppla flera skrivhuvuden finns det nästan ingen gräns för storleken på den tryckta bilden.

Skrivhuvudena kan monteras i valfri vinkel runt produktionslinjen, vilket gör det möjligt att skriva ut underifrån, från sidorna och ovanifrån. Genom att luta skrivhuvudet kan du justera utskriftsområdet och märka med liten text.

Exempel på tillämpningar:

+ Märkning med stor text
+ Mycket stora utskriftsbilder
+ Alfanumerisk märkning
+ Maskinläsbar märkning

Till drop-on-demand- bläckstråleskrivare

 

Helautomatisk märkning av kartonger (teknik för utskrift och applicering)

Förutom våra bläckstrålesystem är vårt helautomatiska märkningssystem MPERIA® A-serien också idealiskt för tillförlitlig kartongmärkning. Med vårt breda utbud av applikatorer klarar vi de mest varierande tillämpningar.

A-serien kan servas utan verktyg och ger enkel hantering av märkningssystemet.

Exempel på tillämpningar:
+ Märkning av fraktkartonger
+ Märkning av kartonger med streckkodsetiketter
+ Märkning på flera sidor
+ Märkning över hörn

Letar du efter en effektiv lösning för märkning av wellpappkartonger? Vi hjälper dig gärna!