Märkning av aluminiumprofiler

Sierra Aluminium byter ut sina CIJ skrivare till skrivare baserade på DOD tekniken. Siktet är inställt på 50% högre effektivitet och tillgänglighet samt att få tillbaka sin investering inom ett år.

Efter att ha upplevt upprepade produktionsproblem med sina befintliga CIJ skrivare valde Sierra Aluminium att byta till Matthews Marking Systems VIAjet™ V-Series DOD Inkjet Printer med MPERIA® kontrollenhet.

 

Sammanfattning

Sierra Aluminium tillverkar aluminium och andra tjänster inom samma sektor (bland annat anodisering). Företagets CIJ-skrivare orsakade regelbundet produktionsstopp, vilket satte deras kapacitet på spel. Kända för sin kvalitet, expertis och att alltid kunna leverera sina produkter i tid blev risken att bryta dessa kärnvärden till kunderna oacceptabel.

Teamet på Sierra Aluminium ersatte sin befintliga skrivarlösning med Matthews Marking Systems MPERIA® V-Series DOD bläckstråleskrivare med MPERIA® kontrollenhet. Genom att implementera detta nya system kunde företaget snabbt uppnå:

  • 50 % högre linjeeffektivitet
  • Centraliserad styrning av utskrifter och skrivare
  • Avsevärt lägre underhållskostnader
  • Minskade bläckkostnader

Den nya lösningen installerades och driftsattes på bara en dag. Det krävdes inga modifieringar av den befintliga produktionslinjen. Sammantaget räknar Sierra Aluminium med att se en full avkastning på sin investering inom ett år.

Utmaningen

Sierras befintliga CIJ-lösning var inte längre hållbar. Javier Espinosa, anläggningschef för Riverside-anläggningen, behövde en pålitlig, industriell märkningslösning som kunde:

  • Fungera i fabrikens hårda miljö,
  • Ha en hög tillgänglighet med minimalt underhåll,
  • Producera en märkning som överensstämmer med Sierra Aluminiums varumärkesrykte.

“Vårt gamla system krävde mycket löpande underhåll och ökade regelbundet våra stilleståndskostnader. Det fanns tillfällen då vi inte kunde uppfylla kundorder eftersom skrivarna inte fungerade.” – Javier Espinosa, Driftschef Riverside

Ibland tvingades teamet flytta sin enda fungerande CIJ-skrivare mellan linjerna för att upprätthålla produktionsflödet.

“Vi hade inte råd att konsekvent försena kundorder på grund av skrivarfel. De här förseningarna skadade våra kundrelationer och var skadliga för vårt varumärke.” – Javier Espinosa, Driftschef Riverside

Lösningen

Matthews Marking Systems MPERIA® V-Series DOD bläckstråleskrivare med MPERIA® uppfyllde enkelt Sierra Aluminiums krav på leveranssäkerhet, kvalité och säkerställde deras kundnöjdheten.

Enastående tillförlitlighet, hållbarhet och effektivitet

Matthews lösningen klarar av även de mest utmanande miljöerna, ger den bästa effektiviteten med marknadens lägsta underhåll. Skrivarna har branschens längsta livslängd (över 9 miljarder slag) och skriver på ett pålitligt sätt skarpa, tydliga utskrifter med exakt placering och timing. Den dagliga rengöringen förenklas avsevärt med det minbyggda spolventilsystemen i V-serien. En avancerad design och en avancerad ventilteknik sänker både bläckförbrukningen och underhåll utan att kompromissa med utskriftskvaliteten.

Kombinationen av tillgänglighet, hållbarhet och effektivitet gjorde att Sierra Aluminium kunde bibehålla maximal produktivitet med minimalt underhåll och stilleståndstid, vilket ledde till en ökning av effektiviteten till 50 %.

Enkel integration och full skalbarhet

“Det tog bara en dag att installera och driftsätta den nya Matthews Marking Systems lösning. Och vi behövde inte ändra någonting på vår sida.” – Javier Espinosa, Driftschef Riverside

Designad för att enkelt integreras med befintliga eller nya produktionslinjer, är MPERIA® V-Series DOD bläckstråleskrivare med MPERIA®-kontroller en komplett lösning som kan fungera i en fristående eller nätverksmiljö. Systemets modulära karaktär gör det enkelt att växa från en V-serie på en linje till flera V-serieskrivare på ytterligare linjer, alla drivna av en enda styrenhet.

Centraliserad kontroll och användbarhet

MPERIA® ger Sierra Aluminium förmågan att kontrollera skrivarna och kommunikationen vart som helt på linjerna från en central plats. MPERIA® styr all utrustning, skrivare, streckkodsläsare, vågar och annat utan behov av programvara från någon tredje part. MPERIAs inbyggda texteditor kombinerat med det lättanvända gränssnittet ger tydliga besparingar i tid jämfört med den tidigare CIJ-lösningen.

Tydlig och hög kvalité på utskrifterna

MPERIA® V-Series DOD ventiljet-skrivhuvuden har en hög utskriftskvalitet på både porösa och icke-porösa substrat inklusive kartong, trä, metall, gummi med mera. Man uppnår denna höga kvalité samtidigt som man erbjuder en av de snabbaste utskriftshastigheterna i branschen med upp till 240 meter per minut. Systemet är kompatibelt med en mängd olika typer av bläck allt ifrån vanliga alkoholbaserade bläck till pigmenterade och fluorescerande bläck.

Resultatet

“Matthews VIAjet V-Series DOD bläckstråleskrivare har förbättrat vår effektivitet med 50 %. Dessutom är systemet extremt robust och pålitligt, kräver endast minimalt underhåll och är mycket enklare att använda. Vi känner oss äntligen säkra på att vi konsekvent kan leverera våra kunders beställningar i tid.” – Javier Espinosa, Driftschef Riverside

Utöver dessa viktiga fördelar minskade Sierra Aluminium också deras förbrukningskostnader tack vare V-seriens effektivare bläckanvändning och billigare bläck. Företaget förväntar sig en full avkastning på sin investering inom ett år. Genom att implementera Matthews Marking Systems VIAjet V-Series DOD bläckstråleskrivare med MPERIA, har Sierra Aluminium framgångsrikt säkerställt effektiviteten från slut till slut och eliminerat problem som negativt påverkade kundrelationer och varumärkesrykte.

 

Relaterade länkar