Märkningslösning för stål- och metallindustrin

Matthews Marking Systems erbjuder toppmoderna bläckstråle- och mjukvarulösningar, samt högtemperaturbläck för metallindustrin.

Fråga oss nu

Krav på märkning inom metallindustrin

Produktionsförhållandena inom metallindustrin och metallbearbetningsindustrin ställer särskilda krav på märkningssystem. Till exempel höga rumstemperaturer, oljiga eller dammiga ytor eller förändrade materialsammansättningar, för att bara nämna några av de typiska förhållandena.

Med MPERIA® V-serien kan du applicera tydligt läsbara markeringar på ett brett utbud av material.

Maskinteknik och OEM inom metallbearbetningsindustri

Planerar du processer och maskiner för ett metallbearbetningsföretag och vill integrera ett märkningssystem i dem? Inga problem! Våra system kan integreras i praktiskt taget alla produktionsanläggningar och företagssystem. Vi utvecklar skräddarsydda lösningar för dig och dina kunder och möta kundspecifika krav Vi har redan färdiga lösningar för många applikationer.

Vi hjälper dig gärna med vår tekniska expertis och många års erfarenhet av märkningsteknik.

 

Prata med Våra experter

Vår MPERIA® V-serie: den pålitliga lösningen för märkning inom metallindustrin

Skrivhuvudena i vår MPERIA® V-serie är baserade på drop-on-demand-teknik (DOD) och variabla utskrifter med hög kontrast på din produkt. Användningen av snabbtorkande bläck förhindrar att utskriften rinner.

Fördelar med V-serien som märkningssystem för stålindustrin

  • Specialbläck och stora bläckbehållare
  • Lågt manuellt underhåll
  • Enkel rengöring
  • Hög tillgänglighet
  • Robust design
  • Stort kastavstånd
  • Centraliserad kontroll
  • Individuell montering av skrivhuvudet

Vad våra kunder säger

MPERIA® V-Series DOD bläckstråleskrivare från Matthews har förbättrat vår effektivitet med 50 %. Dessutom är systemet extremt robust och pålitligt, kräver minimalt underhåll och är mycket enklare att använda. Vi har äntligen förtroendet för att vi kan leverera våra kunders beställningar i tid, varje gång.

Javier Espinosa, fabrikschef Sierra Aluminium

Matthews special -bläck för Metallmärkning

I vårt bläcksortiment har vi specialbläck som utvecklats internt för metallmärkning. De MEK- och acetonbaserade bläcken är mycket vidhäftande och snabbtorkande. De kan penetrera smörjmedel, beläggningar och glödskal. Deras höga temperaturbeständighet (upp till 200 grader). °C eller mer) gör dem idealiska för ytor som avslutas med uppvärmning.För optimal läsbarhet av markeringen erbjuder vi även extra högkontrastfärger, till exempel vitpigmenterad färg för markering på mörka metaller.

Dessutom är våra speciella bläck för metallkodning testade för flyg och rymdfart och godkända för användning i skeppsbyggnad.

Case Study: Märkning på stålrör med vitpigmenterat bläck

Läs hur en tillverkare av konstuktionsrör förbättrade läsbarheten för sina tecken och streckkoder med hjälp av Matthews V-Series och vitpigmenterat bläck.

Lär dig mer

Robust konstruktion och litet manuellt underhållskrav

Tack vare de trycksatta bläckventilsystemet är skrivhuvudena i V-serien särskilt hållbara och har ett stort kastavstånd. Det höga kastavståndet möjliggör perfekt läsbara märkningar även med ökat avstånd mellan skrivhuvudet och ytan som ska skrivas ut. Detta gör att skrivhuvudena alltid är skyddade och placerade på bästa möjliga sätt.

Spolventilsystemet integrerat i skrivhuvudet automatiserar rengöring och underhåll. Tidskrävande underhållscykler är inte längre nödvändiga, eftersom rengöringscyklerna kan ställas in automatiskt eller köras manuellt vid behov.

V-seriens bläckförsörjningsbehållare

Med möjligheten att koppla ihop stora bläckbehållare på upp till 19 liter reduceras manuellt arbete ytterligare. Bläckförsörjningsbehållaren minskar de dagliga kostnaderna och växlingscyklerna för bläckbehållarna enormt, speciellt när bläckförbrukningen är hög.

 

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

 

Individuell montering av skrivhuvudet i din befintliga produktionslinje

Vår MPERIA® V-serie integreras optimalt i dina befintliga processer. Skrivhuvudena kan användas i valfri vinkel runt den produkt som ska märkas, vilket möjliggör utskrift underifrån, ovan eller från sidorna.

Genom att luta skrivhuvudena kan dessutom både stora tecken och små tecken skapas. För höga utskriftsområden kan flera skrivhuvuden i V-serien kopplas samman.

 

Centraliserad styrning av märksystem inom stålindustrin

Med vår MPERIA® kontrollenhet kan alla skrivare bekvämt styras centralt från vilken plats som helst. Fjärråtkomst är också möjligt. Speciellt för tuffa produktionsmiljöer finns vår MPERIA® kontrollenhet tillgänglig i H.E. version (Harsh Environment version) med IP65 skyddsklass.

Metallmärkning med bläck

Skrivhuvud 8000-32-Valve
Drop on Demand – bläckstråleskrivare med ventilteknik

Robust och pålitlig märkning med stora tecken.

MPERIA Standard
Automatiseringsplattform

Automatiseringsplattform för märkning och kodning som ger central kontroll oavsett utrustningsteknik eller leverantör.

Kontakta oss enkelt via vårt kontaktformulär