Matthews Marking Systems levererar kostnadsbesparande lösningar till DAVA Foods Sweden

Matthews Marking Systems levererar kostnadsbesparande lösningar till DAVA Foods SwedennGenom at byta ut etiketterna minskar DAVA Foods stilleståndstider och fel och sänker kostnaderna med TIJ-skrivare från MatthewsnPittsburgh, PA (27 november 2018) –

DAVA Foods, en svensk äggproducent och förpackningsutvecklare, har ökat sin effektivitet kraftigt genom att eliminera etiketter och i stället använda en termisk bläckstråleskrivare från Matthews Marking Systems för att skriva ut bästföre-datum direkt på äggkartongerna. Eftersom inga etiketter används, kan samtliga av de 17 produktionslinjerna drivas med mycket högre hastighet. Dessutom minskar materialkostnaderna väsentligt. Etikettskrivarna/appliceringsmaskinerna i hela anläggningen byttes ut mot Matthews lättanvända patronbaserade bläckskrivare i VIAjet™ L-serien. 8 av den 17 produktionslinjerna är utrustade med två 0,5-tums skrivhuvuden, vilket innebär att DAVA Foods kan köra 6-äggsförpackningar och 12-äggsförpackningar i samma linje. Med den nya maskinen skrivs den variabla bästföre-koden ut direkt på äggförpackningarna med en hastighet av 6 096 meter per sekund, och det tar bara några sekunder att starta och stänga av maskinen, vilket minimerar stilleståndstiden. DAVA Foods kan märka 120 000 förpackningar per skrivhuvud innan patronen måste bytas. ”Efter installationen av den nya bläckstrålelösningen har vår effektivitet (räknat i ägg per timme) ökat kraftigt. För några år sedan packade vi 4 500 ägg per timme – nu klarar vi ungefär 6 500 ägg”, säger Eive Andersson, Supply Chain Manager för DAVA Foods Sweden AB.u00a0u00a0nDAVA Foods och Matthews Marking Systems samarbetade i augusti 2018 för att skapa en fallstudievideo kring dessa nya processer och framgångar. Videon finns på Matthews YouTube-kanal.

Matthews Marking Systems är en global leverantör av utskriftslösningar för produktidentifiering, varumärkesprofilering och spårbarhet som hjälper kunder att öka produktiviteten, minska mängden avfall och förbättra effektiviteten. Vi erbjuder robusta och pålitliga system med unik kvalitet för alla typer av märkningsbehov inom förpacknings- och industritillämpningar. Detta innefattar bland annat ett komplett utbud av tekniker som högupplöst bläckstråleskrift, laser och drop-on-demand, samt integrerade lösningar för märknings- och kodningsautomation. Från huvudkontoret i Pittsburgh, USA och våra dotterbolag i Sverige, Tyskland och Kina servar vi kunder över hela världen via ett omfattande försäljnings-, service- och distributionsnätverk. Med över 160 års erfarenhet av märkning och kodning har Matthews Marking Systems byggt upp ett globalt rykte som förstklassig innovatör och tillverkare inom det här området.

OM MATTHEWS INTERNATIONAL CORPORATION
Matthews International Corporation är en global leverantör av märkutrustning, minnesvårdsprodukter och industriella automationslösningar. Segmentet SGK Brand Solutions är ledande inom utvecklings-, aktiverings- och distributionstjänster för märkning, vilket hjälper till att bygga våra kunders varumärken och skapa efterfrågan från konsumenterna. Segmentet Memorialization är en ledande leverantör av minnesvårdsprodukter (minnesvårdar, kistor och kremeringsutrustning) som begravningsbyråer och kunder inom kyrkogårdsförvaltning använder för att underlätta övergången från sorg till hågkomst. Segmentet Industrial konstruerar, tillverkar och distribuerar ett stort utbud av märkningsutrustningar för industriellt bruk. Företaget har fler än 10 000 anställda i fler än 25 länder i sex världsdelar. Vårt team arbetar hängivet för att leverera produkter och tjänster av högsta kvalitet.