Matthews Marking Systems lanserar ny produktserie för OEMs

Pittsburgh, USA, 5 mars 2019 – Matthews Marking Systems har lanserat en ny produktserie med fokus på tillverkare av originalutrustning (OEM) som vill integrera marknadsförings- och kodningsutrustning i sina maskiner. Produkterna i serien är en kontrollenhet för automatiseringsprogram, en integrerad drivrutin för Drop on Demand-ventilteknik och en integrerad drivrutin för termiska bläckstråleskrivare (TIJ).

Eftersom MPERIA är den enda universella kontrollenhet som är utformad för att fungera med all skrivteknik kan OEM enkelt byta skrivare på linjen efter kundens behov. En kund kan välja ett system med termisk bläckstråleskrivare tack vare den låga kapitalkostnaden eller ett tillämpningsbaserat behov av högupplösta koder, medan en annan kanske vill ha Drop on Demand-ventilteknik tack vare den oöverträffade tillförlitligheten och den lägre kostnaden per märkning. Alla produkter i OEM-serien är mycket mer kompakta än standardprodukter med samma egenskaper, vilket gör integrationen i befintliga produktionslinjer väldigt enkel.

Kontrollenheten för automatiseringsprogram, MPERIA OEM, är en produktionslinjekontrollenhet som är idealisk för OEM som styr skrivare via sitt eget gränssnitt. Kontrollenhet MPERIA® OEM finns i tre olika modeller: Lite, Standard och Advanced – var och en med egna funktioner. Alla varianter av kontrollenheten kan fjärrstyras via VNC och integreras av slutanvändaren med XML eller kommandoradsprotokoll.

Den inbyggda drivrutinen för Drop on Demand-ventilteknik, V-Link OEM, styr skrivhuvuden med ventil i Matthews serie 8000+. Serie 8000+ erbjuder låg bläckförbrukning och hög utskriftskvalitet, vilket sammantaget ger en oöverträffat låg kostnad per märkning. V-Link OEM är liten och kompakt, vilket gör det lätt att integrera den i trånga utrymmen längs produktionslinjen.

Den integrerade drivrutinen för termisk bläckstråleskrivare (TIJ), L-Link, är en drivrutinsmodul för upp till 4 av Matthews L1-skrivhuvuden i L-serien. L-1-skrivhuvudet är ett unikt patronbaserat system för termiska bläckstråleskrivare på 600 DPI med förmågan att märka med mycket hög kvalitet 12,5 mm vid extrema hastigheter på 480 m/min. Dessa funktioner gör det till den perfekta matchningen för snabba serietillämpningar med hög volym. Systemet, som baseras på små patroner, ger en kompakt och ren lösning med minimalt underhåll.

För mer information, kontakta Matthews Marking Systems på info@matw.com. Du kan även besöka matthewsmarking.com.
# # #

OM MATTHEWS MARKING SYSTEMS
Matthews Marking Systems är en global leverantör av utskriftslösningar för produktidentifiering, varumärkesprofilering och spårbarhet som hjälper kunder att öka produktiviteten, minska mängden avfall och förbättra effektiviteten. Vi erbjuder robusta och pålitliga system med unik kvalitet för alla typer av märkningsbehov inom förpacknings- och industritillämpningar. Detta innefattar bland annat ett komplett utbud av tekniker som högupplöst bläckstråleskrift, laser och drop-on-demand, samt integrerade lösningar för märknings- och kodningsautomation. Från huvudkontoret i Pittsburgh, USA och våra dotterbolag i Sverige, Tyskland och Kina servar vi kunder över hela världen via ett omfattande försäljnings-, service- och distributionsnätverk. Med över 160 års erfarenhet av märkning och kodning har Matthews Marking Systems byggt upp ett globalt rykte som förstklassig innovatör och tillverkare inom det här området.

OM MATTHEWS INTERNATIONAL CORPORATION
Matthews International Corporation är en global leverantör av märkutrustning, minnesvårdsprodukter och industriella automationslösningar. Segmentet SGK Brand Solutions är ledande inom utvecklings-, aktiverings- och distributionstjänster för märkning, vilket hjälper till att bygga våra kunders varumärken och skapa efterfrågan från konsumenterna. Segmentet Memorialization är en ledande leverantör av minnesvårdsprodukter (minnesvårdar, kistor och kremeringsutrustning) som begravningsbyråer och kunder inom kyrkogårdsförvaltning använder för att underlätta övergången från sorg till hågkomst. Segmentet Industrial konstruerar, tillverkar och distribuerar ett stort utbud av märkningsutrustningar för industriellt bruk. Företaget har fler än 10 000 anställda i fler än 25 länder i sex världsdelar. Vårt team arbetar hängivet för att leverera produkter och tjänster av högsta kvalitet.