Märkning på kartong för kosmetika

Sammanfattning
En kosmetikatillverkare, som vill avlägsna den feldrabbade och arbetskrävande processen med att manuellt koda, trycka och applicera vidhäftande pappersetiketter på sekundärförpackningar (förpackningar i wellpapp) sökte en lösning för direktmärkning av kartonger. Matthews Marking Systems implementerade ett on demand-system för förpackningskodning med termiska bläckstråleskrivare och styrning via MPERIA ®-automatiseringsplattformen för märkning och kodning. Systemet används för att trycka företagets logotyp, produktinformation, utgångsdatum och batchkodning på varje enskild förpackning. Företaget sänkte sina årliga kostnader för förbrukningsvaror och personal med 15 000 till 20 000 USD och nådde full avkastning på investeringen på fyra månader.

Matthews lösning
För att helt slippa etiketter, etikettspill och tillhörande manuell applicering implementerade Matthews MPERIA ®-automatiseringsplattformen för märkning och kodning, kombinerat med ett lättanvänt system med termiska bläckstråleskrivare (TIJ) i VIAjet ™ L-serien för att trycka information på begäran direkt på förpackningarna. Skrivaren i L-serien har ett L50 2-tums (50,8 mm) högt skrivhuvud och patronbaserad bläcktillförsel. Den är monterad på den befintliga förpackningsförseglaren i processen. Skrivhuvudet märker all nödvändig information – produktdata, kvalitet, bäst före-datum, batchkod och företagslogotyp – direkt på varje wellpapplåda med hög upplösning på 600 x 600 punkter per tum (25,4 mm), vilket matchar kvaliteten på de etiketter som använts tidigare. Märkningen sker omedelbart då varje förpackning lämnar försegligen i hastigheter upp till 10 förpackningar per minut.rnIstället för en kodare tillåter MPERIA®-plattformen en operatör att enkelt välja lämpligt förprogrammerat dataformat, vilket eliminerar fel på grund av felaktig informationsinmatning. Det finns även stöd för märkning på flera språk och gör att det går att skapa, välja och märka utan särskild operatörsutbildning. MPERIA ® stöder även framtida produktionsökningar genom att det går lätt att lägga till fler skrivhuvuden om volymerna växer. Det enda underhåll som krävs på VIAjet ™ L-serien är rutinmässiga byten av bläckpatronen för att fylla på bläck (en process som tar mellan 10 och 20 sekunder) samt en rengöring då och då. Installationen tog mindre än en dag.

Resultat
rnMed det nya Matthews MPERIA ®-drivna termiska bläckstrålesystemet kunde tillverkaren helt eliminera kostnaden för etiketter, lagringsutrymmet för dem, avfall i samband med dem och 95 % av det manuell arbete som krävdes för att koda, trycka och applicera dem. Eftersom MPERIA®-systemet automatiskt och korrekt genererar de koder som märks på wellpappkartongerna, utan krav på operatörsinmatning, eliminerades även stilleståndstiden och etikettspillet som tidigare varit kopplade till processen. Företaget uppskattar att det nya systemet sparar dem 15 000 till 20 000 USD per år och uppnådde en full avkastning på investeringen på fyra månder.rn