80 % lägre kostnader för förbrukningsmaterial tack vare direktmärkning av kartonger

Ventura Pacific Company byter från etiketter till direktmärkning av kartong med bläckstråleskrivare för en effektivare produktion.

Sammanfattning

Ventura Pacific Company (Ventura Pacific) är en ledande odlare och förpackare av Kaliforniska citroner och ligger ingår i mäket Sunkist. Drift från två anläggningar; en anläggning i Oxnard på totalt mer än 220 000 kvadratmeter och en 70 000 kvadratmeter stor lagringsanläggning i Montalvo, Ventura Pacific är verksam året runt och åtnjuter lojalitet hos många långvariga anställda. Ventura Pacific-teamet är stolta över att “känna citroner” och producera citrus av högsta kvalitet.

Att producera citroner av hög kvalitet är en självklarhet för Ventura Pacific-teamet, men på grund av märkningsproblem uppfyllde man inte sitt budgetmål eller effektivitetsförväntningar.

Stigande underhållskostnader och återkommande utgifter för etiketter och band fick Tony Atchley, anläggningschef för Ventura Pacific, att kontakta Matthews Marking Systems (MMS) för en lösning. Matthews ersatte flera etikettskrivare med en bläckstråleskrivare som skriver direkt på lådorna.

Den specialkonstruerade lösningen bygger på Matthews MPERIA-plattform samt vår T-Serie skrivare och de befintliga etikettskrivarna som integreras tillsammans med MPERIA på produktionslinjen.

 

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Se hur Ventura Pacific förbättrade spårbarheten och effektiviteten i denna 3-minuters video

 

Utmaningen

Ventura Pacific upplevde flera problem med etikettmärkningen; etiketterna föll av kartongerna, lim och etiketter fastande på produktionslinjen krävde en besvärlig rengöring. Detta resulterande i att vissa distributörer och återförsäljare vägrade ta emot varorna och den allmänna frustrationen av ineffektivitet och problem fick Tony att vidta åtgärder.

“Vi använde etikettmaskiner. Till detta var det förenat med mycket underhåll och dyra reparationer. Mycket rörliga delar som riskerade att gå sönder. Till detta kom det kostnaden på etiketter och färgband. Vi hade ofta problem med datt etiketter föll av kartongen och fastande i produktionen, lim som fastnade på bandet och utrustning.” – Tony Atchley

 

Tony visste att det måste finnas en bättre lösning. ” Vi ville verkligen leta efter en ny lösning. Vi tittade överallt, vi tittade på alla olika typer av teknik, utvärderade flera olika företag, det var det som fick oss att kontakta Matthews,” förklarade Tony

Lösningen

Efter att ha utvärderat sin nuvarande produktionsanläggning och lyssnat på vad Tony och hans team behövde, utrustade MMS-teamet Tony med den enkla och sofistikerade MPERIA-plattformen®, ett robust och lätt att använda gränssnitt och styrenhet allt i ett. Lösningen inkluderade även Piezo skrivare i T-serien, som producerar skarpa streckkoder och grafik på porösa substrat – perfekt för hög synlighet för märkning och produktinformation.

Tiden var av avgörande betydelse, så Matthews Marking Systems lösning installerades och var igång på bara två dagar. En viktig del av den snabba installationen var utrustningens storlek vilket eliminerade behovet av att modifiera den befintliga produktionslinjen.

Vi jämförde faktiskt Matthews-lösningen med nästan alla andra produkter där ute; Matthews stod verkligen ut framför alla andra, inte bara dess enkelheten och användarvänligheten och skrivaren i sig utan även hur enkelt det var att arbeta med Matthews.

Vi är otroligt nöjda med lösningen har resten av Ventura Pacifics befintliga etikettskrivare har blivit projekterade för utbyte till Matthews lösning. Även deras nya anläggning som är under byggnation kommer att utrustas med Matthews lösning så fort den är i drift.

Förstklassig kundservice.

“Jag har bett om många special anpassningar för vår produktionsenhet, försöker ständigt integrera produktionen med nya bitar av produktionsflödet, bland annat med integrering av nya scanners.   Matthews tekniker var där för att tillverka plugins och göra en unik anpassad lösning för mig.” – Tony Atchley

 Effektiv installation.

Produktionsstopp har en tydlig inverkan på resultatet. Tony var därav extra nöjd med att MMS-teamet kunde minimera stilleståndstiden och få hela lösningen installerad och igång så snabbt.

” Installationen gick riktigt fort! På en till två dagar var vi uppe i full produktion och allt märktes som det skulle. Vi hittade en bra placering på linjen där T-serien kunde monteras. Vi behövde inte göra några större förändringar.” – Tony Atchley

Enkelt underhåll.

Den kompakta designen av T-serie skrivaren gör att den tar upp betydligt mindre plats på linjen än den skrivare den ersatte. Detta har skapat en värdefull yta som kan användas till annat. Även behovet av underhåll har minskat med de nya skrivarna.

” För det första så sparade vi massor av utrymme eftersom skrivaren är betydligt mindre än de vi hade innan. En av de största fördelarna är att den kräver knappt någon serve alls.” – Tony Atchley

Otrolig användarvänlighet.

Genom att kombinera ett intuitivt pekskärmsgränssnitt för att enkelt skapa meddelanden med kraftfull funktionalitet gav MPERIA Tony och hans team en centraliserad kontroll över både T-serie skrivarna och deras äldre märkutrustning. Fjärranslutning för att både övervaka produktionen och även till att införa nya förändringar gav Ventura också en stor produktivitetsökning.

 “MPERIA-plattformen är så lätt att använda! Istället för att lokalt arbeta ute i produktionen med en liten pekskärm kan jag sitta på mitt kontor med AC:n på och tillverka nya eller modifiera befintliga meddelanden “ – Tony Atchley

Effektiv produktionshantering.

Genom en gemensam styrning och fjärrhantering kan Tony nu proaktivt ta itu med eventuella problem som uppstår på produktionslinjen, detta eliminerar problem som kan leda till linjestopp. Möjligheten att hålla reda på exakta bläcknivåer säkerställer långa produktionskörningar, vilket driver effektivitetsvinster.

 

“… När det uppstår problem kan jag se det direkt eftersom det finns ett larmmeddelande och en logg; Jag kan till och med se när bläcket håller på att ta slut.”  – Tony Atchley

Ergebnisse Ventura Pacific

Resultaten

Efter en installation på två dagar uppnådde Ventura Pacific en minskning med 80% på sina förbrukningskostnader genom att ta bort etiketter och färgband. Man kunde frigöra golvyta, drastiskt minska underhållskostnaderna, förbättra effektiviteten genom en mer centraliserad kontroll och få en förväntad ettårig ROI (return of investment).

Det blev en betydande kostnadsbesparing… Matthews-teamet var verkligen hjälpsamma. Vi har kunnat minska kostnader för lager, underhåll och förbrukningsvaror. Jag kan rekommendera Matthews till alla i branschen.