UKCA-märkning

Måste du märka dina varor med UKCA-logotypen (UK Conformity Assessed)? Förbered dig för det nya märkningskravet med Matthews Marking Systems.

Vi ger dig gärna råd
Vi på Matthews Marking Systems visar dig gärna hur du integrerar den nya märkningen i din produktionsprocess.

UKCA-märkningskravet kommer snart att träda i kraft för ett brett spektrum av tillverkningsföretag som exporterar varor till Storbritannien. Förbered dig själv och din produktionslinje för det nya kravet så ni är redo vid utgången av övergångsperioden (31 december 2022).

UKCA-märkning med industriella märkningssystem från Matthews Marking Systems

Bläckstråleutskrift är idealisk för att applicera UKCA-märkningen på dina varor. Om du redan har en bläckstråleskrivare i din produktionsanläggning, arbetar vi gärna med dig för att utvärdera alternativen för att integrera det nya märkningskravet i det. Under ett kostnadsfritt besök på plats på din produktionsanläggning kan vi kontrollera om ditt märkningssystem kan anpassas för att följa de nya reglerna.

Märkning med bläckstråleutskrift är idealiskt för UKCA-märkning då det är möjligt att ändra utskrift när som helst, även under den pågående produktion. Denna flexibilitet är avgörande för en smidig och effektiv produktionsprocess och håller din bläckförbrukning låg.

Flexibilitet är det som räknas

UKCA-märkning är endast obligatorisk för varor avsedda för distribution och handel i Storbritannien. I andra länder i Europeiska Unionen måste CE-märkningen fortfarande användas. Genom att styra ditt utskriftssystem med MPERIA® Controller har du flexibiliteten att uppfylla exakt dessa olika märkningskrav: Märk varor som krävs för den brittiska marknaden med UKCA- och byt sedan till märkning med CE-logotypen under pågående produktionsprocess. Naturligtvis kan du även applicera CE-märket tillsammans med UKCA-logotypen på dina varor. I detta fall är dock kraven på utrymme och bläck ett avgörande kriterium.

Frågor om implementeringen av UKCA-märkningen i din bransch? Vi förbereder dig gärna för den nya förordningen

Matthews Marking Systems är en fullserviceleverantör av märkningsteknologier. Dra nytta av vår långa expertis och omfattande produktportfölj. Våra experter ger dig gärna rådgivning om märkningskrav och en kostnadsfri genomgång på er produktionsanläggning.

15. Mars 2022

Matthews UKCA-märkningslösningar

MPERIA Standard
Automatiseringsplattform

Automatiseringsplattform för märkning och kodning som ger central kontroll oavsett utrustningsteknik eller leverantör.

V-Series Printhead 16-Valve
Drop on Demand – bläckstråleskrivare med ventilteknik

Robust och pålitlig märkning med stora tecken.

VIAjet-L50
Termisk bläckstråleskrivare med hög upplösning

Kodning av variabla data, text och grafik med oöverträffad hastighet på termisk bläckstråleskrivare.

Viajet T100E
Peizo-bläckstråleskrivare med hög upplösning

Ett kostnadseffektivt alternativ till självhäftande etiketter och förtryckta lådor och kartonger av wellpapp.

MPERIA A-Serie D43
Print & Apply System

Lättanvänt system för automatisk applicering av etikett med exakt placering och validering.