Märkningssystem inom livsmedelsindustrin

4Earth Farms, en av de största leverantörerna av ekologiska produkter i USA. 4Earth Farms sätter kursen för framtiden med ett automatiskt märkningssystem från Matthews Marking Systems.

Sammanfattning

4Earth Farms är en odlare och distributör av ekologisk och konventionellt odlad frukt och grönsaker och levererar till några av de största och mest välkända naturmatgrossisterna världen över. Den cirka 3 000 kvadratmeter stora fabriksbyggnaden omfattar flera produktionslinjer som uppfyller en mängd olika produkt- och förpackningskrav.

4Earth Farms produktivitet och effektivitet var kraftigt påverkade av det manuella system för datummärkning man tidigare använde.  produktivitet påverkades allvarligt av ett datummärkningssystem som måste manövreras manuellt. För att förbättra effektiviteten vände sig 4Earth Farms till Matthews Marking Systems (MMS) för att skapa en skräddarsydd, automatiserad märkningslösning. Med implementeringen av Matthews Marking Systems skräddarsydda lösning, MPERIA ® A-Series T43 Labeling System i kombination med ett transportband, kunde 4Earth Farms öka produktiviteten och effektiviteten och minska arbetskostnaderna. Samtidigt uppnåddes konsekvent märkning för företagets stora och enskilda kunder.

Utmaningen

4Earth Farms har nyligen uppgraderat sina tillverkningsanläggningar för att öka driftseffektiviteten. Det märkningssystem som användes vid den tiden kunde inte hålla jämna steg med den nya produktionslinjen. Denna omständighet innebar att etiketterna måste appliceras manuellt av anställda. Denna mödosamma process bromsade inte bara ned den totala produktionen, utan resulterade också i en betydande ökning av arbetskostnaderna, vilket påverkade resultatet negativt.

“Vi behövde en automatiserad lösning för att hjälpa oss att öka linjehastigheten och effektiviteten, sänka arbetskostnaderna och leverera en kvalitetsmärkning som uppfyller våra kunders höga standarder.” – Jose Molina, underhållschef.

Matthews lösning

Matthews Marking Systems utvecklade en skräddarsydd, nyckelfärdig lösning för 4Earth Farms: MPERIA ® tillsammans med Matthews A-Series T43 och en transportör ökar man produktiviteten samtidigt som man maximerar säkerheten på märkningen genom hela processen. Dessutom garanterar den integrerade print-and-apply-lösningen en utmärkt streckkodsläsbarhet med 300 dpi och höga utskriftshastigheter på upp till 200 mm/s.

Det nya automatiska etiketteringssystemet gav 4Earth Farms den avgörande precisionen och flexibiliteten man letade efter. Utskrift och applicering i ett enda system som är lätt att använda, effektivt i drift och designat för säkerhet. Den kompakta enheten är enkel att installera, även i trånga utrymmen, och möjliggör snabbt byte av förbrukningsmaterial och enkelt val av utskrifter.

Konsekvent precision.

Det automatiserade systemet ger genomgående hög prestanda, vilket säkerställer konsekvent, exakt och felfri etikettplacering. Det möjliggör också hög flexibilitet i konfigurationen och kontrollerar automatiskt läsbarheten av de utskrivna koderna.

Garanterad säkerhet.

Med ett minimum av rörliga delar och intelligenta sensorer eliminerar MPERIA ® A-serien risken för skador från rörliga delar. Systemet är integrerat i produktionslinjen utan ett dyrt och skrymmande skyddshölje.

Enkel installation och drift.

Tack vare enkelheten och flexibiliteten i A-serien och MMS skräddarsydda lösning kan 4Earth Farms snabbt flytta systemet från station till station inom gården, och täcka flera produktionsområden. MPERIA ® – kontrollenhetens intuitiva pekskärm ger ett användarvänligt gränssnitt, medan den avancerade designen möjliggör snabba och verktygsfria byten av förbrukningsmaterial.

Enkel skalbarhet.

MPERIA-kontrollern gör att 4Earth Farms enkelt kan expandera från en etikettmaskin på en rad till flera etikettapparater på flera linjer. Skapa utskrift och kodvalidering kan centraliseras från en styrenhet.
Mehrwehrt för 4Earth Farms

Resultaten

Med det automatiska märkningssystemet MPERIA ® A-serien uppnådde 4Earth Farms ett kontinuerligt produktionsflöde, betydande arbetsbesparingar, högre linjehastigheter, samt större effektivitet och bättre utnyttjande av personalen. Fyra operatörer skulle kunna byta internt till andra ansvarsområden. Rörelseresultatet förbättrades avsevärt.

” Vi är så nöjda med det initiala MPERIA Print and Apply Automatic Labeling System, det har sparat oss tid och pengar och hjälpt till att göra vår verksamhet mycket mer effektiv… vi planerar redan att implementera ytterligare sju stationära etiketter för boxkodning, och vi ser fram emot att se liknande positiva resultat.” -Jose Molina, underhållschef.