Matthews Marking Systems presenterar nytt snabbtorkande bläck för semi-porösa och icke-porösa material

Med 24 timmars öppentid, korta torktider och efterlevnad av allt strängare internationella regler.

Pittsburgh, USA, 6 februari 2019 – Matthews Marking Systems, en ledande tillverkare av produkter för märkning och kodning, lanserar LS-6101, ett snabbtorkande, lösningsmedelsbaserat specialbläck för utskrifter med termisk bläckstråleteknik (TIJ) i engångspatroner.

LS-6101 ger tillverkare en rad fördelar, bland dessa 1-2 sekunders torktid och utmärkt vidhäftning på semi-porösa underlag som bestruket papper, keramik och trä. LS-6101 torkar dessutom snabbt (2–5 sekunder på icke porösa material som PVC, PET, nylon, stål och gummi. LS-6101 har en öppentid på 24-72 timmar i de flesta tillverkningsmiljöer, vilket ger mindre underhåll och förenklad uppstart av produktionslinjen.

I LS-6101 används en lösningsmedelsbeständig patron som förlänger hållbarheten med upp till sju månader vid förvaring i rumstemperatur och upp till tolv månader vid förvaring i kyla (5 °C).

”Utöver att vi ville skapa ett bläck som är väldigt lätt att använda stod operatörens säkerhet i fokus under utvecklingen. Eftersom organisationer inom global säkerhet fortsätter att identifiera potentiella exponeringshot mot medarbetarsäkerheten, har LS-6101 utformats specifikt för att begränsa vissa organiska lösningsmedel och garantera efterlevnad av de strängaste reglerna,” säger Raymond Fortuna, Technical Product Manager. ”Det här utvecklingsprogrammet är ett tydligt exempel på Matthews Marking Systems kontinuerliga strävan efter innovationer och förbättringar i en regleringsmiljö som ständigt förändras”.

Bläckpatronen i L-serien, med fler skrivarmunstycken för märkning i hög hastighet och med hög upplösning (upp till 600 dpi), uppfyller behoven hos företag som arbetar med konsumentvaror och som vill bibehålla eller förbättra höga produktionshastigheter samtidigt som märkningskvaliteten förbättras. Jämfört med märkning med kontinuerlig bläckstråleskrivare (CIJ) är de termiska bläckstråleskrivarna i VIAjet™ L-serien en renare och mer mångsidig kodningsmetod som möjliggör högupplöst grafik och sammanfogade skrivhuvuden för större märkning.

VIAjet™ L-serien styrs via MPERIA®-plattformen, vilket möjliggör komplett hantering av märkning/kodning för företag.

OM MATTHEWS MARKING SYSTEMS
Matthews Marking Systems är en global leverantör av utskriftslösningar för produktidentifiering, varumärkesprofilering och spårbarhet som hjälper kunder att öka produktiviteten, minska mängden avfall och förbättra effektiviteten. Vi erbjuder robusta och pålitliga system med unik kvalitet för alla typer av märkningsbehov inom förpacknings- och industritillämpningar. Detta innefattar bland annat ett komplett utbud av tekniker som högupplöst bläckstråleskrift, laser och drop-on-demand, samt integrerade lösningar för märknings- och kodningsautomation. Från huvudkontoret i Pittsburgh, USA och våra dotterbolag i Sverige, Tyskland och Kina servar vi kunder över hela världen via ett omfattande försäljnings-, service- och distributionsnätverk. Med över 160 års erfarenhet av märkning och kodning har Matthews Marking Systems byggt upp ett globalt rykte som förstklassig innovatör och tillverkare inom det här området.

OM MATTHEWS INTERNATIONAL CORPORATION
Matthews International Corporation är en global leverantör av märkutrustning, minnesvårdsprodukter och industriella automationslösningar. Segmentet SGK Brand Solutions är ledande inom utvecklings-, aktiverings- och distributionstjänster för märkning, vilket hjälper till att bygga våra kunders varumärken och skapa efterfrågan från konsumenterna. Segmentet Memorialization är en ledande leverantör av minnesvårdsprodukter (minnesvårdar, kistor och kremeringsutrustning) som begravningsbyråer och kunder inom kyrkogårdsförvaltning använder för att underlätta övergången från sorg till hågkomst. Segmentet Industrial konstruerar, tillverkar och distribuerar ett stort utbud av märkningsutrustningar för industriellt bruk. Företaget har fler än 10 000 anställda i fler än 25 länder i sex världsdelar. Vårt team arbetar hängivet för att leverera produkter och tjänster av högsta kvalitet.